The Daily Maven: Will The Fed Hike In March?


S&P 500 (sector):
ETF’s:
Futures:
Top 20:
Goudmijnen werden werkelijk voor de 2de dag op rij uitgekotst…

S&P 500 2369.8 (+0.1%)

Dag grafiek:
Weinig uitleg nodig. Wij kijken dus nog steeds naar boven. Vandaag zal wel een belangrijke dag worden waardoor onze visie mogelijks aangepast kan worden.

USD Index 101.15(+0.03%)
Visueel overzicht belangrijke munten tegenover de USD (Rood= USD kracht, groen=USD zwakte):
Dag grafiek:
Opnieuw een vrij bizarre dag voor de dollar. De algo’s weten duidelijk niet welke richting ze moeten kiezen. Zwakke macrodata zorgde ervoor dat de USD verkocht werd maar opeens kozen traders ervoor om de dip te kopen. De mid bollinger bood dus steun en we sloten opnieuw in extremis boven onze belangrijke KT MA’s af. U kan ook zien dat we momenteel gevangen zitten tussen de 50MA(blauw) en de 100MA (oranje). Een breuk van één van deze lijnen zal de richting uitwijzen. Een opwaartse breuk zal logischerwijs voor nieuwe high’s zorgen en een neerwaartse breuk voor een korte terugval. Momenteel ligt de 200MA rond de 98 en daar zou de USD volgens ons in eerste instantie steun kunnen vinden indien we lager zouden bewegen. Beide opties liggen hier duidelijk op tafel.

Uur grafiek:
Korte weergave van wanneer de reversal begon. De reden voor de koopwoede was dan ook niet ver te zoeken, doch was het een aangename verrassing. De kansen op een renteverhoging voor maart zijn namelijk gestegen tot 50%. Hiermee kwamen ze op hun hoogste punt ooit… wat op zijn beurt dan weer negatief was voor goud.

Goud 1252.55 (-0.32%)
Dag grafiek:
Negatieve dag voor goud. Dit kwam voornamelijk door de stijgende kansen van een maartse renteverhoging. Voorts vestigden we een nieuw high voor dit jaar, maar zoals gezegd is de markt snel op zijn stappen terug gekomen. De 200MA werd afgewezen en is eigenlijk een belangrijk niveau die de bulls moeten pakken. Indien ze hier in slagen mogen ze kijken naar de 61.80% fib. Bij een neerwaarts scenario zal de 50% fib in eerste instantie steun bieden. Bij een verlies van dit niveau moeten we kijken naar 1220$.

Vandaag is misschien wel één van de belangrijkste dagen van het jaar voor de goudbelegger. Indien Trump zijn plannen positief onthaald gaan worden, verwachten we eigenlijk dat goud een duik gaat maken. Kort gezegd verwachten we dat in een positief scenario de reële rentes gaan stijgen wat op zijn beurt negatief zal zijn voor goud.  Dit was de reden waarom we, tegen onze technische signalen inn short zijn gegaan in goud. Momenteel staat onze short nog maar licht negatief dus ook voor ons zal het een spannende dag worden…

Uur grafiek
Louter informatief…

Olie 54.05(+0.06%)
Dag grafiek:
We blijven hier op de sukkel. We zijn boven die strakke range uitgekomen maar voorlopig zet de beweging zich niet door. Toch wel opmerkelijk aangezien vandaag bekend raakte dat fondsenmanagers record long zitten in olie… Slecht nieuws kan dus een enorme negatieve koersbeweging veroorzaken aangezien mensen in zo’n geval tegen elke prijs mogelijk massaal naar de uitgang gaan lopen. Echt opletten!