Vandaag staan we in deze korte update even stil bij Bitcoin. Deze week deed de koers het, net zoals tijdens de voorbijgaande weken, opnieuw bijzonder goed en konden we een mooie weekwinst van 5% zien. Maar daar wringt voor ons het schoentje. Het kan namelijk niet altijd feest zijn! Wij verwachten dus een afkoeling van de toch wel vrij sterke beweging sinds eind maart (+50%). Maar eerst en vooral gaan we de grafiek samen met zijn steunen/weerstanden onder de loep nemen.

Wat is er voor ons technisch gezien belangrijk:

Bon dit hebben we gehad, nu kunnen we overgaan tot onze mogelijke scenario’s. Op zondag 7 mei weten we eindelijk wie de nieuwe President van Frankrijk zal worden. Emmanuel Macron ligt volgens de meeste peilingen ruim op kop maar ondertussen weten we al dat die peilingen soms wispelturig kunnen zijn. Daarom gaan we ervan uit dat ook Marine Le Pen nog altijd een kans maakt. Beide scenario’s gaan we dus bespreken. Omdat BTC en goud meestal in dezelfde mate bewegen gelden deze scenario’s dan ook voor de goudprijs.

President Macron:


Korte uitleg:

Hierboven hebben we al eens vermeld dat onze technische indicatoren er vrij toppig uitzien. En als we naar de grafiek kijken, zien we inderdaad rond €1239 een weerstand liggen. Niet toevallig dezelfde weerstand van begin maart. Als we komende dagen hier niet door raken, is dit voor ons een teken dat we een dubbele top hebben gezet waarna een daling zal volgen. Hoogstwaarschijnlijk zal de steunzone tussen €1160- €1180 de daling in het begin wat opvangen maar eenmaal daardoor, bewegen we heel snel naar de onderkant van het trendkanaal. Op dat punt vinden we dan een nieuwe steunlijn die getest zal worden. Wat er daarna zou gebeuren, bespreken we dan wel.

U kan zien/lezen dat we bij de overwinning van Macron direct een daling verwachten. Dit komt omdat bij dit scenario er helemaal geen risico meer gaat zijn op een Frexit. Euro shorts gaan gedekt moeten worden waardoor de euro terug gaat stijgen. Met andere woorden, Euro up, Bitcoin down.

President Le Pen:


Korte uitleg:

Aangezien de indicatoren er wat toppig uitzien verwachten we hier komende dagen ook een kleine test van de eerder opgenoemde steunzone. Maar daarna krijgen we een ommezwaai door een mogelijke winst van Marine Le pen. Dit zou de markten namelijk enorm doen schrikken waarbij de koers tot de -38.20% Fibonacci, die op € 1288.31 ligt, kan stijgen. In het extreemste geval (bij heel wat paniek) kunnen we zelfs een spike tot de -61.8% Fibonacci zien die op 1367.15 ligt.

In zo’n scenario neemt emotie dus de bovenhand waarbij het rationele helemaal links komt te liggen en dat is de fout die heel wat mensen maken. Daarom raden wij in zo’n scenario aan om winst te nemen en op een lagere koers terug aan te kopen. De euro gaat namelijk gedumpt worden waardoor heel wat mensen in de USD gaan duiken. Dit gaat voor druk zorgen op alle assets die in USD noteren en dus ook op BTC/USD. Uitgedrukt in USD zal bitcoin waarschijnlijk dan een duik maken waarbij BTC/EUR niet ver zal achterblijven. Echt opletten indien Le Pen gaat winnen!

En voor de mensen die denken dat BTC dit nooit of te nimmer gaat vertonen aangezien Bitcoin anders kan/zal reageren, sluiten we af met een leuke test. Steek uw arm in de lucht en hou hem daar gedurende een uur. U zal wel vanzelf merken dat u het al na 5minuten moeilijk krijgt. Emotionele spikes werken dus volgens hetzelfde principe!