USD

Wij kijken voornamelijk naar de USD index (DXY). Deze index weerspiegelt de waarde van de dollar tegenover korf van verschillende andere munten die bestaat uit:

Euro (EUR), 57.6%
Japanese yen (JPY) 13.6%
Pound sterling (GBP), 11.9%
Canadese dollar (CAD), 9.1%
Zweedse kroon  (SEK), 4.2%
Zwitserse frank (CHF) 3.6%

Dit is volgens ons dan ook de beste methode om de waarde van de USD te meten. Het enige minpunt aan deze index is dat Euro hier vrij zwaar doorweegt. Dit heeft dus tot gevolg dat de waarde van de Euro deze index serieus kan manipuleren.

Daily:

  • De USD begint terug op te veren maar we blijven op korte termijn neutraal.
  • Om echt bullish te worden moeten we de vorige high van 102.26 overschrijden
  • Onze technische indicatoren zijn bullish
  • Sluiting boven korte termijn MA’s = bullish signaal
  • het SHS patroon dat gevormd werd, zet zich (voorlopig) niet door.
  • 50MA valt samen met de mid Bollinger waardoor we daar een dikke weerstand verwachten.
  • Eerste target is de mid Bollinger. Daarna de 100MA.
  • Serieuze steun op 99.23 en de 200MA

We zijn door fed praat en goede economische cijfers terug boven 100 afgesloten. Dit is een goed signaal aangezien dat een belangrijke psychologische drempel was. We naderen ons eerste target en moeten dus opletten voor de weerstand die er ligt. We moeten deze weerstand overschrijden zodat we hier een duidelijk teken krijgen dat dit geen technische reactie is. Met een technische reactie bedoelen we een lower high om vervolgens terug lager te duiken. Onze neutrale kijk wijzigen we ondanks het positivisme dus niet.

29/03/2017
Vandaag sloten we 0.28% in het groen wat resulteerde in een slot boven onze korte termijn MA’s. We beginnen dus naar de mid Bollinger te kijken die momenteel op 100.76 ligt. Om echt op korte termijn bullish te worden moeten we de vorige high van 102.26 overschrijden.

Weekly:

De USD heeft het, zoals we kunnen zien, nu al terug enkele weken vrij moeilijk. Tijdens de week van 13 maart zijn we opnieuw onder onze korte termijn MA’s gedoken en hebben we bovendien de mid Bollinger Band als steun verloren. Dit wil dus zeggen dat we op dit moment naar beneden kijken maar we shorten de USD niet. We zijn dus neutraal.

We zien wel nog een belangrijke steun rond de 99.28 (38.20% Fibonacci). Maar volgens ons zou het een mirakel vergen indien de neerwaartse consolidatie daar zou stoppen. Wij vermoeden dan ook dat de USD index in de komende weken naar zijn 50MA gaat bewegen die momenteel rond 97.86 hangt. Ook daar zien we een belangrijk Fibonacci niveau liggen.

Dit neemt niet weg dat we onze mening over de USD herzien. We blijven op lange termijn BULLISH rond de USD! Markten bewegen nu eenmaal in golven en sterke bewegingen moeten noodgedwongen afkoelen om daarna de stijging te vervolledigen. Tussen mei 2016 en januari 2017 vertoonde de USD namelijk een stijging van 13%. Dit was een vrij explosieve beweging op zo’n korte tijd. We zitten nu in de consolidatiefase van deze beweging. Rond de 50MA kunnen longs terug geopend worden.