Visa (ticker: V)  heeft zopas beter dan verwachte cijfers bekend gemaakt. Zowel de omzet als de winst was groter dan verwacht. De winst overtrof zelfs de stoutste dromen van Wall Street! Het aandeel reageert matig en weet niet goed welke richting het moet kiezen in de nabeurs handel.

screenshot_609

Resultaten en verwachtingen:

De winst per aandeel na aftrek van belastingen en andere kosten kwam uit op 0.78$ waar analisten uitgingen van 0.73$. Dit was duidelijk beter dan verwacht zoals je in onderstaande afbeelding kan zien. De winst is daarmee met 27% toegenomen in vergelijking  met een jaar eerder. Deze toename werd voornamelijk geholpen door de overname van Visa Europe, kostenbesparingen en aandelenopkoop programma’s. Voorts maakten ook veel meer klanten gebruik van hun dienst in het fiscale 4de kwartaal.

screenshot_603

De totale omzet kwam neer op 4.26 miljard dollar tegen een verwachting van 4.22 miljard dollar. Iets beter dan de verwachtingen van Wall Street.

screenshot_605

Commentaar van de CEO:

CEO Charlie Scharf  sprak in het kwartaalrapport van een gezonde winstgroei. Ondanks een aanhoudend maar afzwakkende tegenwind. Voorts was hij ook trots dat de overname van Visa Europe zo’n positieve winstbijdrage opleverde. Mede doordat hij degene was die er in slaagde om deze deal tot een goed einde te brengen. Hierdoor werd Visa de grootste creditcardmaatschappij ter wereld.

Sharf kondigde vorige week trouwens aan dat hij op 1 december de fakkel als CEO zal doorgeven aan Alfred Kelly, een bestuurslid die de kneepjes van het vak bij concurrent Mastercard heeft geleerd. Dit was dus de laatste kwartaalupdate van Charlie Scharf.

Outlook voor 2017:

screenshot_606

Aandeel:

Het aandeel heeft sinds Januari al een mooie stijging van 7.3% laten zien. Voornamelijk geholpen door het feit dat steeds meer en meer consumenten cash links laten liggen en gebruik maken van elektronische betaalmiddelen. Zoals jullie kunnen zien, heeft de koers de laatste tijd voornamelijk te kampen met hevige weerstanden waar het maar niet in slaagt om deze te doorbreken.

screenshot_607

Langere termijn plaatje:

screenshot_608

Tot morgen!