S&P 500Technisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

Opnieuw een bescheiden winst voor de S&P 500. Er was hoe dan ook heel weinig nieuws om op te reageren. De macro economische agenda was zo goed als leeg en ook vanuit DC was het stil. De markt wacht duidelijk af tot vrijdag. De enige data die we te zien kregen waren de Amerikaanse autoverkopen voor de maand april. En die vielen tegen! Autoconstructeurs zoals Ford en Fiat Chrysler werden in een eerste reactie afgestraft. Die cijfers bevestigden eigenlijk iets wat we al sinds vorige week wisten. De Amerikaanse consument geeft minder uit! Dit moeten we goed in de gaten houden aangezien diezelfde consument eigenlijk de hoeksteen van de Amerikaanse economie is.

Voorts kregen we ook een hele reeks aan kwartaalresultaten te zien. Die vielen zeker en vast niet tegen maar waren ook niet schitterend. De markt vond hier dus ook geen reden om te bewegen.
Technisch zagen we geen veranderingen en dus hebben we hier dan ook niets over te vertellen.

Overzicht:


De “wait and see” strategie zag je ook perfect in de koersresultaten van de verschillende sectoren. Acht van de elf sectoren bewogen tussen -0.05% en 0.31%. Consumer staples en Energy waren vandaag de zwakke broertjes. Con Staples zakte mee met de zwakke cijfers van CVS en Energy had enorm veel last van de wegzakkende olieprijs (-2.5%).

USD update:

Stilstaan is… vooruitgaan!

Goud update:

Ook de goudprijs bleef min of meer op zijn plaats.