Goud

Technisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

De goudprijs had het maandag knap lastig en dit kwam voornamelijk door risico appetijt van beleggers (lees: aandelen werden gekocht). Naar het einde van de handelsdag kon goud wel wat herstellen maar dat leek op het eerste zicht niet echt overtuigend en eerder technisch van aard (afkoeling). Voorts zagen we de kansen op een Amerikaanse renteverhoging in juni terug aanzienlijk stijgen. Dat laatste was natuurlijk ook een factor die woog op de goudprijs.

We hebben de 20 dMA aangetikt waardoor we ons korte termijn target gehaald hebben. Op dit moment viseren we nu de 61.80% Fib die op $1235.84 ligt. Naast een aanpassing van ons korte termijn target hebben we ook zitten sleutelen aan ons middellange termijn target. We blijven lagere bodems en toppen zien waardoor alles volgens plan verloopt.

Voorts zien we een dubbele top op de hourly grafiek rond $1277 en verwachten we dat de koers de komende dagen verder naar beneden gaat. Een mogelijke provocatie vanuit Noord Koreaanse richting kan op korte termijn onze strategie in de war gooien maar al bij al zal dit op lange termijn amper effect hebben. De bulls mogen steeds meer en meer argumenten voor een hogere goudprijs van hun lijstje schrappen!

VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX)Technisch plaatje:
Commentaar:

Door de daling van de goudprijs en de risk on mindset werden de miners vanzelfsprekend ook verkocht. We zijn onder de 50 dMA gesloten wat voor ons een bevestiging is van onze visie. We bewegen rustig naar de 100 dMA/stijgende trendlijn waar we de ultieme test gaan zien. Indien we daar door breken en een lagere sluiting zien, zetten we een lagere bodem wat opnieuw een bearish signaal zou zijn. In dat geval kijken we naar $21 waar we nog laatste hardnekkige steun verwachten. Momenteel houden we dus geen rekening met opwaarts potentieel.