DXYOverzicht:

Commentaar:

Afgelopen week zijn we dus opnieuw onder de korte termijn MA’s gesloten. Het op en neer bewegen rond die MA’s is normaal aangezien we sinds begin dit jaar constant zijdelings bewegen. Ondanks de dalende trend blijven we op korte termijn nog altijd neutraal rond de USD. Dit wil zeggen dat we vermoeden dat de dollar verder licht zijwaarts zal afglijden. We sluiten zelfs niet uit dat het steun niveau rond 99.23 zal breken maar al bij al maken we ons daar echt niet zoveel zorgen over aangezien de 50 WMA/100WMA hier een stevige vloer onder gaan leggen.

De dollar is al vrij sterk opgelopen waardoor die beweging nu wat moet afkoelen. Zoiets is normaal aangezien koersen niet in rechte lijn omhoog/omlaag bewegen. Onze lange termijn visie over een stijgende USD blijft nog intact. Het doorbreken van die dalende trendlijn en het zetten van een high boven 102.15 zal de start van de voortzetting van de USD rally inluiden.

Voorts willen we nog even stilstaan bij de uitspraken van Trump rond de “te sterke” dollar. Wij beschouwen die uitspraken als een wanhoopspoging om de usd naar beneden te praten. Trump en zijn adviseurs zien ook wat er in de wereld voorvalt en wat de FED wil doen (binnenkort schrijven we hier wat duiding rond). Een stijgende USD is volgens ons onvermijdelijk en de woorden van een man die, in vergelijking met de markt, een nietsnut is zullen hier niets aan veranderen. De markt bepaalt de waarde van de USD en het is uiterst naïef om te geloven dat Trump de dollar naar beneden kan praten.