GoudTechnisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

En opnieuw zagen we een dump in de goudprijs waardoor we met een lagere low onder de 20 dMA konden sluiten. Alles blijft volgens plan verlopen en we naderen één van de belangrijkste steunzone’s. Volgens ons gaan we net zoals midden maart die stijgende trendlijn van januari opzoeken. Indien we die breken, is het hek van de dam en kan alles in een stroomversnelling komen. En vergis u niet, zo’n stroomversnelling kan wel heel nabij zijn. De goudprijs uitgedrukt in USD, blijft al een tijdje achter op andere valuta dus we hebben hier nog wat in te halen. De geopolitieke problemen rond Noord-Korea kunnen de bulls van hun lijst schrappen en het ziet er naar uit dat een “government shutdown” ook niet meer dan wat heisa zal worden. Hun lijst met bullshit argumenten is kleiner en kleiner aan het worden. De winsten op onze short posities daarentegen worden groter en groter.

Toch zien we zelf op heel korte termijn nog 1 risico en dat is Donald Trump himself. Straks komt hij namelijk met enkele details rond zijn belastinghervorming en de verwachtingen zijn hoog gespannen. Een teleurstelling kan de indices lager zetten waardoor goud kan profiteren. Opletten geblazen!

VanEck Vectors Gold Miners ETF (GDX)Technisch plaatje:
Commentaar:

Goudmijnen werden opnieuw gedumpt. Sinds de lagere top van 13 april zijn we al met meer dan 11% terug gevallen. Hier zien we echt duidelijk paniek aangezien we heel makkelijk door alle MA’s zijn gedoken en zelfs zonder problemen door een belangrijke steun. Vooral dat laatste hadden we echt niet verwacht. De 23.60% Fibonacci deed vandaag dienst als steun maar dan stellen we ons direct de vraag: Voor hoelang nog?

Het feit dat we zo makkelijk door al die belangrijke steunen en zelfs de stijgende trendlijn zijn gedoken is toch wel een belangrijk signaal voor de goudbulls. Komende handelssessie verwachten we wel dat de mijnen (en de goudprijs) wat kunnen herstellen. De mijnen kunnen bijvoorbeeld terug richting die stijgende trendlijn bewegen (op zoek naar bevestiging). Indien we die terug afwijzen is dit opnieuw een enorm bearish signaal. Voorts willen we er nog op wijzen dat als we onder de bodem van begin maar kunnen sluiten we dalende trend te zien krijgen. We hebben dan namelijk lagere toppen en lagere bodems!