DXYTechnisch plaatje:
Onze mening:
Commentaar:

De DXY maakte een grote smak waardoor we een nieuwe bodem realiseerden. Dit kwam voornamelijk door de “herstel” beweging van de euro tegenover de dollar. Doordat de markt ervan uitgaat de Macron de verkiezingen zo goed als gewonnen heeft en daardoor het risico op een Frexit aanzienlijk afneemt, werd de euro dus gretig gekocht. En zoals u al ondertussen weet, heeft de euro een weging van 60% in de DXY waardoor zo’n beweging een grote invloed heeft op de DXY…

De USD bleef tegenover de rest van de belangrijkste valuta min of meer ter plaatse. Voorts zagen we een zwakker wordende Yen door het afnemende risico op een Frexit scenario. De daling werd dus niet zo breed gedragen als de DXY laat uitschijnen. Daardoor blijven we voorlopig nog steeds naar de 200 dMA en de 38.20% week fib kijken als steunen. Indien we morgen één van deze niveau’s niet kunnen terug pakken, kijken we naar de -0.38% Fibonacci als eerst volgende steun.

Bovendien willen we ook wijzen op het valse gevoel dat de euro terug vertrokken lijkt. Er zijn namelijk nog heel wat factoren die de euro kunnen beïnvloeden. Eerst en vooral hebben we de ECB vergadering van donderdag. Over heel de wereld neemt de inflatie wat af waardoor Draghi waarschijnlijk opnieuw dovish zal klinken (rente verhogingen zitten er voorlopig nog niet in). Daarnaast hebben we nog Italiaanse en Duitse verkiezingen, Griekenland, Brexit,… Laat jullie dus niet vangen. De enige munt waar voorlopig heel wat opwaarts potentieel in zit is de USD!

Overzicht: